Du er her

E-kvit til smartphone

Rygestopprogrammet E-kvit – Dit digitale stopprogram – er blevet udviklet som en app til smartphones. Dermed kan rygere, der gerne vil stoppe, og nikotinafhængige, der gerne vil slippe nikotinen, nu få hjælpen lige ned i lommen. Målet er at nå mindst 15.000 brugere i 2014. Programmet er gratis for brugeren.

E-kvit kan hjælpe rygerne med at forberede deres rygestop og give hjælp undervejs. Brugeren opretter en profil og fortæller i den forbindelse programmet om sine rygevaner og sine planer om at blive røgfri. Med udgangspunkt i brugerens oplysninger sender e-kvit beskeder og opmuntringer på de rette tidspunkter. Efter den sværeste tid kommer der lidt færre beskeder, men man kan blive fulgt af programmet i helt op til et år.

Rygestop, som understøttes af digitale medier, har en rigtig god effekt. Det tyder flere udenlandske undersøgelser på. Det gælder især, når programmet bliver skræddersyet efter den enkelte brugers oplysninger om rygevaner, forbrug m.m., sådan som det sker i e-kvit.

Den nye app er udviklet som et led i en politisk aftale om en styrket forebyggelsesindsats på tobaksområdet og om rygestop. Udviklingen er finansieret af staten, Kræftens Bekæmpelse, Danmarks Apotekerforening og Københavns Kommune i fællesskab.