Du er her

Elever bekæmper madspild med digital innovation

På Danmarks Læringsfestival, der blev afholdt den 1. og 2. marts, dystede elever i konkurrencen om innovativ problemløsning ”DM i digitale skills”.

Styrelsen for It og Læring satte på Danmarks Læringsfestival fokus på fremtidens kompetencer. Hvordan ser det 21. århundredes kompetencer ud i praksis, når det kobles til kreativ it-anvendelse og digital dannelse?

Det skete i elevkonkurrencen ”DM i digitale skills”. Konkurrencen var sammensat af flere dele, hvor eleverne først afprøvede selvvalgte forløb i klassen, og dernæst blev der udvalgt lokale vinderteams i kommunerne. Til sidst stod 15 elevteams klar til finalen, som blev afholdt på Danmarks Læringsfestival. Samlet set deltog omkring 2000 elever.

På tværs af de kommunale semifinaler og den nationale finale har der været et helt klart mønster: Projekterne byder på masser af kreative ideer og gode refleksioner fra elevernes side over det 21. århundredes kompetencer og teknologi. Eleverne har været gode til at få ideer og komme med løsningsforslag, der kan bruges til noget.

Et godt eksempel er det vindende elevprojekt FeatBACK, der er en app, som giver feedback til den københavnske madordning EAT. Eleverne er efterfølgende kommet med i en arbejdsgruppe i madordningen og skal være med til at bekæmpe madspild på københavnske skoler.