Du er her

Få valgresultaterne på SMS

Aarhusianere, der tilmelder sig SMS-tjenesten, bliver blandt de første, der modtager nyt fra valget. Man tilmelder sig ved at sende en SMS med teksten ”aak kv13” til 1220. Det koster kun almindelig SMS-takst

Aarhus Kommune styrker formidlingen af stemmeprocenter og valgresultater. Det bliver nu muligt at få nyheder via SMS, ligesom de elektroniske skilte ved de store ind-faldsveje på valgdagen løbende vil blive opdateret med stemmeprocenter.

Til det sidste vil der blive arbejdet for at få flere vælgere til stemmeurnerne i Aarhus Kommune. I de seneste uger har aarhusianerne flere steder mødt kampagnen ”Aarhus stemmer.” Nu de også mulighed for at følge effekten. Dagen igennem vil kommunen offentliggøre, hvordan stemmeprocenten udvikler sig. Det sker på hjemmesider, Facebook, de digitale skilte ved indfaldsvejene og - som noget helt nyt - en gratis SMS tjeneste.

”Vi vil gerne gøre det let at følge med i valget. Telefonen er som regel lige ved hånden, og derfor er det naturligt, at vi tænker den ind i kommunikationen, ” siger presse- og kommunikationschef i Kultur og Borgerservice Michael Jaap.

Aarhusianere, der tilmelder sig SMS-tjenesten, bliver blandt de første, der modtager nyt fra valget. Man tilmelder sig ved at sende en SMS med teksten ”aak kv13” til 1220. Det koster kun almindelig SMS-takst.

Det er til enhver tid muligt at framelde ved at sende ”aak kv13 afmeld” til 1220.

Aarhus Kommune sætter i år særligt fokus på valgdeltagelsen. For første gang bliver der dagen igennem indhentet stemme-procenter fra samtlige 45 valgsteder. De offentliggøres hurtigst muligt efter klokken 11.30, 15.00 og 18.00. Ligesom den sam-lede stemmeprocent bliver offentliggjort, når stemmestederne lukker.

Valgdeltagelsen begynder på et højere niveau end tidligere, idet rekord mange har i år har brevstemt.

”Vi har oplevet en ekstraordinær stor interesse for byrådsvalget i år. Jeg håber på, at vi kan fastholde det høje niveau frem til, at valget ringes ud tirsdag aften klokken 20,” siger leder af Valgsekretariatet i Aarhus Kommune Lene Hartig Danielsen.

Ved byrådsvalget i 2009 var stemmeprocenten i Aarhus 63,7. Ud af 243.776 stemmeberettigede undlod 88.598 vælgere at sætte deres kryds. Det svarer til flere end hver tredje vælger. Blandt unge under 21 år var det kun hver anden, som stemte.