Du er her

Falsk e-mail forsøger at franarre borgernes NemID-koder og nøgler

Der er en målrettet phishing e-mail i omløb, hvor it-kriminelle opfordrer borgerne til at oplyse bruger-id, adgangskode og uploade et billede af nøglekortet.

It-kriminelle forsøger i øjeblikket via en phishing e-mail at lokke borgerne til at oplyse bruger-id, adgangskode og alle nøglerne fra nøglekortet. E-mailen er falsk, og borgerne skal absolut ikke følge linket i e-mailen eller indtaste oplysninger på den falske hjemmeside.

Afsenderen på e-mailen står som ”NemID”. Nederst i mailen er Digitaliseringsstyrelsen angivet som afsender. Denne e-mail er hverken afsendt fra NemID eller Digitaliseringsstyrelsen og bør straks slettes.

Den falske e-mail har følgende indhold:

"Kaere NEM ID kunde,
Vi vil gerne informere dig at vi her til morgen ved en systemfejl, har deaktiveret flere af vore N3M ID nøglekort.
Hvis du vil genaktivere dit N3M ID nøglekort, skal du blot klikke på nedenstående link og udfylde de nødvendige informationer der kræves og uploade et billede af dit N3M ID nøglekort (alle koder skal være synlige).
[Her var et link]
Hvis du ikke vil have det genaktiveret, så kan du blot ignorere email og vi vil sende dig et nyt nøglekort inden for 3 uger.
Med venlig hilsen,
NEM ID Digitaliseringsstyrelsen,
Charlotte Grensen
Digitaliseringsstyrelsen
Landgreven 4, Postboks 2193, 1017 København K”

Eller

"Kære værdsatte medlem,
Vi vil gerne starte med at ønske dig godt nytår, og vi håber, at alle dine ønsker går i opfyldelse!
Desværre starter året ikke altid godt. Uheldigvis oplevede vi DDoS-angreb sidste nat, og hele systemet gik ned i omkring 3 timer, som du måske bemærkede. Vi arbejdede så hurtigt, som vi kunne, for at ordne dette, og på nuværende tidspunkt kører alle systemer uden afbrydelser.
Men der var nogle konti, som blev kompromitteret, og din er en af dem. Vi beder dig derfor venligst om at klikke på linket forneden og indtaste din kode for at gendanne adgang til din konto.
[Her var et link]
Hvis du ikke gør dette, vil vi blokere din konto og du vil skulle vente 3 til 4 uger på, at vi sender dig en ny nøglekort.
Vi beklager enhver ulejlighed,
Med venlige hilsner,
N3MID
Digitaliseringsstyrelsen
Landgreven 4, Postboks 2193, 1017 København K"

Hvis det lykkes de it-kriminelle at franarre borgernes bruger-id, adgangskode og nøgler fra nøglekortet, kan oplysningerne misbruges til at logge på offerets bank, optage lån, melde flytning m.v.