Du er her

Fik en konsulent med hjem

I sidste uge afholdte bl.a. Københavns Kommune og IT-Branchen et arrangement om digitalisering af mindre virksomheder. På dagen fik virksomhederne også mulighed for at få deres egen digitaliseringskonsulent med hjem.

Mikado House dannede rammen om arrangementet, hvor flere mindre virksomheder var mødt op for at blive inspireret til at digitalisere deres virksomhed – og derudover mulighed for at få noget af implementeringen af tiltagene betalt.

Københavns Kommune havde i denne sammenhæng inviteret et antal konsulenter, som bestod af veluddannede dagpengemodtagere, der har kompetencer indenfor forskellige områder relateret til digitalisering.

Virksomhederne fik mulighed for at ansætte konsulenterne i et omkostningsfrit praktikforløb, som vil sætte skub i digitaliseringen og få gennemført de digitale tiltag, der blev talt om på dagen.

IT-Branchens direktør, Birgitte Hass, bød velkommen og tilbød hjælp til rejsen med at digitalisere og matche kompetencer med behov.

”De mindre virksomheder ved godt, at de skal digitalisere, men har måske hverken opmærksomheden eller ressourcerne til at komme i gang. Derfor har vi med dette arrangement forsøgt både at inspirere, men også at stille dygtige konsulenter til rådighed, der kunne hjælpe, så snart virksomhederne trådte ud af lokalet,” siger Birgitte Hass.

Herpå fulgte en række inspirerende indlæg, f.eks. fra den fremsynede medejer, der tænkte it ind i en traditionel grønthandel, som nu er så succesfuld, at de har måttet lukke for tilgang af kunder.

Undervejs i konferencen var der indlagt pauser med rig mulighed for, at konsulenter og virksomheder kunne lære hinanden at kende. Alt i alt en god og udbytterig eftermiddag.