Du er her

Find rundt på hospitalet – med din telefon

Ny app gør det lettere at finde vej på Region Hovedstadens hospitaler.

Direkte fra busstoppestedet, til den rigtige afdeling
De fleste kan sikkert nikke genkendende til, at et besøg på et hospital kan udfordre ens evne til at finde vej. De mange afdelinger og bygninger kan virke uoverskuelige at finde rundt i.

Det skal en ny app gøre noget ved. Region Hovedstaden lancerer nemlig en Find vej-app, som kan guide dig fra fx parkeringspladsen eller busstoppestedet og direkte hen til den rigtige afdeling.

Kan bruges med det samme, på alle platforme
Appen er en såkaldt web-app. Det betyder, at du ikke behøver at downloade et program, men kan bruge appen på både hjemmecomputeren, mobiltelefonen eller tablet’en.

Hjælper borgerne, der hvor de allerede er
- Vi ved, at patienter og pårørende i forvejen benytter deres mobiltelefoner og tablets i stor stil, når de skal besøge et hospital eller når de skal indlægges, fortæller Webenhedschef i Region Hovedstaden, Lisbeth Willemoes Larsen, og fortsætter:

- Så det her er et tilbud om at hjælpe borgerne og give dem en ekstra service, der hvor de allerede er.

Et ønske fra patienterne
Hun henviser til, at ideen til en Find vej-app opstod på en stor workshop, hvor både borgere og sundhedspersonale var inviteret til at komme med ris, ros og gode ideer til Region Hovedstaden.

- På workshoppen stod det klart, at én af de store udfordringer for patienterne og deres pårørende var at finde rundt på hospitalerne. I enkelte tilfælde kommer patienter faktisk for sent til behandlingen, fordi de simpelthen ikke kan finde rundt mellem de mange afdelinger, forklarer Lisbeth Willemoes Larsen.

Blot et supplement
Webenhedschefen anerkender, at ikke alle borgere er fortrolige med brugen af en smartphone eller pc, og måske foretrækker de slet ikke at bruge de nye mobile platforme.

- Derfor er det vigtigt at understrege, at Find vej-appen fungerer som et supplement. Den erstatter ikke skiltningen, der allerede er på hospitalet, ligesom hospitalets personale ville kunne hjælpe patienter og andre gæster med at finde vej, siger Lisbeth Willemoes Larsen og fortsætter:

- Og så overvejer vi jo løbende, hvordan vi kan blive bedre til at vise patienter og pårørende rundt på hospitalerne.

Hun understreger også, at hvis du ikke har en smartphone eller tablet, kan du også planlægge besøget på hospitalet på din hjemmecomputer.