Du er her

Fri data giver bedre kulturtilbud og et mere levende København

Kultur- og Fritidsudvalget i København har besluttet at undersøge mulighederne for at stille forvaltningens data til rådighed for offentligheden.

I den forbindelse udtaler Simon Strange (S), medlem af Borgerrepræsentationen og næstformand for Kultur- og fritidsudvalget:

"Alle kommuner – også Københavns Kommune – råder over en stor mængde data og registre. Ind til nu har disse data været lukket land. Men en beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget åbner op for helt nye muligheder, når kulturvaner, interessemønstre, åbningstid for idrætsanlæg, museer og biblioteker m.v. skal tilrettelægges.

Offentlige data kan derved bruges til konstruktivt at gavne både borgere og de kommunale anlæg og institutioner, som København rummer. Konstruktivt, fordi vi får viden om, hvornår eller hvor vi kan svømme, hvad vi kan låne på biblioteket, hvor vi kan opleve kultur – det og meget mere kan vi få oplyst via de offentlige data. Konstruktivt, fordi vi fra disse informationer bedre kan skabe målrettede og professionelle arrangementer og kulturtilbud, udvikle apps m.v. Borgerne får derved selv indblik, bliver medejere til de ting, der er og sker i byen, og åbne data kan være springbrættet til helt nye tilbud og løsninger.

Beslutningen i Kultur- og Fritidsudvalget om konstruktivt at bruge den store mængde af offentlig data, er derfor ikke bare en almindelig beslutning. Jeg er sikker på, at den åbner op for nye og kreative tilbud, der vil optimere Københavns kulturliv. Gør det sjovere, mere levende og altid tilgængeligt, når der er behov. Og som bonus kan vi bruge borgenes penge bedst muligt, når vi ved endnu mere om, hvad københavnerne gerne vil have i deres by."