Du er her

FTF: IT giver innovation i finanssektoren

Den årlige Finans IT-dag afholdt med deltagere fra finans- og IT-branchen bød på mange eksempler på, hvordan IT har ført til store innovationer i finanssektoren.

Dankortet, netbanker og NemID er alle eksempler, hvor Danmark har været langt fremme i den teknologiske udvikling. I de kommende år forventes smartphones og mobilbanker at blive det, der driver teknologiudviklingen videre frem.

En af hovedtalerne var direktør Anders Jensen fra Nordea. Han lagde i sit indlæg bl.a. vægt på, hvordan udviklingen i finanssektoren formes af tre store trends i disse år, der alle skærper kravene til innovation: Langvarige svage konjunkturer med lave renter, skrappere reguleringskrav til kapital og likviditet samt en ændret adfærd hos kunderne, der efterspørger flere digitale og mobile løsninger.

I et andet indlæg fortalte innovationsdirektøren fra en af Spaniens største banker, Bankinter, om deres mange innovative, digitale kundeløsninger, og hvordan kunder og medarbejdere har deltaget åbent i innovationsprocessen. Han sagde bl.a. også, at Bankinter ikke ser sig selv som en bank med høj brug af teknologi, men som et teknologifirma, der tilfældigvis driver en bank.

Konferencen var arrangeret af CFIR, som er et stort projekt, der skal skabe vækst og innovation i krydsfeltet mellem finans og IT i hovedstadsregionen. Finans-IT klyngen står stærkt i hovedstadsområdet og udgør ca. 14 pct. af den samlede beskæftigelse i regionen. CFIR tæller i alt 13 partnere inden for både erhvervsorganisationer, vidensinstitutioner og faglige organisationer, herunder Finansforbundet og Prosa. CFIR står i spidsen for en række forskellige innovations- og forskningsprojekter. Fx ”Fremtidens Penge”, som undersøger nye betalingsmåder i samfundet efter en vision om det kontantløse samfund.