Du er her

Hjælp bedstemor i gang med Digital Post

Hvordan kan unge Oliver hjælpe ældre Oda i gang på nettet? Det finder de ud af på Københavns Rådhus den 31. oktober til et generationsmøde. Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune har inviteret 150 unge og ældre københavnere til en dag i digitaliseringen navn.

1. november er lige om hjørnet og dermed et farvel til hovedparten af de kommunale konvolutter. Derfor ønsker Københavns Kommune at skabe opmærksomhed omkring, hvordan unge og ældre oplever muligheder og udfordringer med digitalisering på tværs af generationerne, hvorfor teknologien er vigtig, og hvordan den kan give mening i hverdagen – både når det handler om Facebook og om offentlig selvbetjening.

Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) glæder sig over generationsmødet, som han kommer og åbner.

”Unge har typisk fingeren på pulsen og er gode til teknologi, fordi de er vokset op med computere og mobiltelefoner. Mange ældre, som måske mangler it-kundskaber, har derimod en viden om, hvordan det offentlige fungerer. Derfor er det oplagt at bringe de to generationer sammen, og jeg er sikker på, at begge grupper får et stort udbytte ud af mødet,” udtaler borgmesteren.

Københavns Borgerservice vil understøtte konceptet, så generationsmøder fremadrettet skal leve på længere sigt i flere forskellige former, hvor alle generationer kan mødes omkring digitalisering, digital dannelse og IT generelt.

Arrangementet starter klokken 8:30 i festsalen på rådhuset, hvor kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen vil byde velkommen.

Generationsmødet slutter ca. 12:30.

Alle 150 pladser er optaget.