Du er her

Hjælp til digital post og selvbetjening på arabisk og somalisk

Langt de fleste seniorer har efterhånden taget digital post og selvbetjening til sig, men der er fortsat en gruppe, som halter bagefter. Det er gruppen af seniorer med anden etnisk baggrund end dansk. Fra torsdag den 3. marts får de nu også et sted at hente hjælp til alt det digitale, når en ny it-café slår dørene op med tilbud om hjælp til digital selvbetjening på somalisk og arabisk.

I Aalborg Kommune er Ældre- og Handicapforvaltningen gået sammen med den boligsociale indsats Projekt 9220 om at uddanne tosprogede unge til it-guider i Aalborg Øst. Udbyttet af samarbejdet er dobbelt: De unge får et meningsfuldt fritidsjob i lokalområdet, og seniorerne får tilbudt pc-hjælp på arabisk og somalisk.

- Vi kan konstatere, at mange beboere i området ikke kender til digital selvbetjening, og vi har en formodning om, at sprogbarrierer er en af årsagerne til det. Derfor forsøger vi nu med tosprogede it-guider, som kan hjælpe seniorerne i gang med digital selvbetjening, fortæller Pia Therkildsen fra SeniorDigital, som er Ældre- og Handicapforvaltningens tilbud om hjælp til digital post og selvbetjening for seniorer.

Hun fortæller uddybende, at valget faldt på Aalborg Øst, fordi området har mange beboere med anden etnisk baggrund end dansk, som sjældent kommer i aktivitetscentre eller andre steder, hvor SeniorDigital typisk møder seniorerne.

It-guiderne får base i Kulturhuset Trekanten i Aalborg Øst, hvor de unge skal afholde it-café hver anden tirsdag. It-guiderne tager også hjem til seniorer for at hjælpe i eget hjem.

Projekt 9220 SeniorDigital bygger videre på de gode erfaringer fra ”Pc-hjælp til ældre borgere – Generationer mødes”, som vandt Digitaliseringsstyrelsens pris som årets digitale initiativ i 2015.

- Projekt 9220 SeniorDigital er endnu et produkt af vores målrettede strategi om at udvikle fremtidens velfærd gennem samskabelse med virksomheder, foreninger og frivillige. Og jeg er overbevist om, at det bliver en stor succes – både for seniorerne, som får hjælp til alt det digitale og for de unge, som får et spændende fritidsjob, siger Thomas Krarup fra Ældre- og Handicapforvaltningen.

Der er officiel åbning af it-caféen Projekt 9220 SeniorDigital torsdag den 3. marts kl. 15 i Trekanten, Sebbersundvej 2a, 9220 Aalborg Ø. Rådmand Thomas Krarup fra Ældre- og Handicapforvaltningen indvier caféen.

Mere information
Thomas Krarup, Rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, mobil 4085 5995, e-mail tk-byraad@aalborg.dk
Pia Therkildsen, Projektleder SeniorDigital, mobil 25201481, e-mail: therkildsen@aalborg.dk
Anna Kristine Mollerup, kommunikationskonsulent, mobil 2520 5401, e-mail: mollerup@aalborg.dk