Du er her

Husk at logge af

I sommer lancerede Digitaliseringsstyrelsen en ny NemID-klient, som er baseret på JavaScript. JavaScript-klienten giver browseren mere magt. Flere browsere vil derfor tilbyde dig at huske din adgangskode. Det gør det rigtig nemt at logge på, men det betyder samtidig, at du har et større ansvar for din egen sikkerhed.

Sig nej til at gemme adgangskoden
Det er vigtigt, at du siger nej til at gemme oplysningerne, hvis andre end dig bruger computeren – og særligt, hvis det er en offentlig computer. Det er også vigtigt, at du husker at klikke på log af-knappen, når du er færdig.

Flere af de store browserleverandører tilbyder at huske dine adgangskoder for dig. Det er fra browserleverandørernes side tænkt som en service for brugerne.

Sådan gør du
Når browseren tilbyder at gemme dit bruger-id og din adgangskode, skal du sige nej til tilbuddet. Det gør du ved, at du efter log-in med NemID vælger ”aldrig på dette websted” eller ”ikke nu”, når du bliver spurgt, om browseren skal huske adgangskoden.

Det er også vigtigt, at du vælger log af og lukker browseren, når du er færdig – især hvis du er logget på fra en offentlig computer. Hvis du ikke får logget af, vil den næste bruger kunne tilgå dine private informationer.