Du er her

Hver femte ældre har ikke taget stilling til Digital Post

Den 1. november 2014 bliver det obligatorisk for alle danskere over 15 år at have en digital postkasse. Det vil sige, at du fremover skal være klar til at modtage de breve fra det offentlige, du indtil nu har fået i din postkasse ude ved vejen, digitalt.

De nyeste tal fra Digitaliseringsstyrelsen viser, at 519.784 danskere over 65 år allerede har tilmeldt sig Digital Post, mens 326.232 er blevet fritaget. Selv om den ældre del af befolkningen i højere grad end den yngre har taget stilling til Digital Post, har 19 procent af danskerne over 65 år, endnu ikke oprettet en digital postkasse eller blevet fritaget.

Ældre Sagen har igennem flere år arbejdet aktivt med at informere om digitalisering og Digital Post. Derfor glæder tallene digitaliseringskonsulent Linda Lützau Nielsen:

”Ældre Sagens it-frivillige rundt omkring i landet har gjort et stort arbejde for at oplyse og hjælpe med Digital Post, og derfor er det positivt, at så mange aktivt har taget stilling,” siger hun.

Ifølge Linda Lützau Nielsen er der dog stadig brug for en intensiv informationsindsats for, at så mange som muligt ved, hvad der sker 1. november, og hvilke konsekvenser det har for dem.

”Vi opfordrer myndighederne til at gøre, hvad de kan for at nå ud til alle borgere også efter 1. november. Der er tale om et stort rutineskifte for mange samtidig med, at der kan være nogen, der har fået Digital Post uden at vide det. Derfor er det vigtigt, at myndighederne viser hensyn. Det gælder særligt for den gruppe, der måske ikke selv aktivt har taget stilling og automatisk fået oprettet en digital postkasse.”