Du er her

Internetbrug flytter hurtigt til mobilen

Internetbrug flytter hurtigt til mobilen og skiftet udfordrer offentlige hjemmesider, men sundhed.dk forbereder sig på at flytte med.

For få år siden kunne man nøjes med at optimere websider til bestemte skærmstørrelser – Men nu findes der over 200 forskellige skærmopløsninger – blandt andet fordi man nu også kan gå på nettet fra mobiltelefoner, tablets og tv’et.

CEDI har hjulpet sundhed.dk med at forudsige, hvor hurtigt det vil gå, og hvor voldsom udviklingen bliver. Det sker i som led i forberedelse af en strategi for sundhed.dk’s videre udvikling i årene 2013-2015. Konklusionen er, at i sommeren 2015 vil mellem 26 og 52 % af brugen af sundhed.dk ske fra en mobil enhed. Disse tal har netop været fremlagt for sundhed.dk’s bestyrelse:

- Det er en voldsom udvikling, som stiller nye krav til os. Vi skal sørge for, at al vores støttende information også står klart og overskueligt, når brugeren foretrækker at bruge mobilen til at slå noget op, si
Sundhedsvæsenet er midt i en udvikling, hvor der er meget fokus på at understøtte, at patienten involveres mere i sin egen sundhed – ikke mindst via digitale værktøjer. Flere og flere borgere bruger også adgangen til at læse med i deres personlige sundhedsdata på nettet.

- Det vil være en skam, hvis denne udvikling bremses, fordi borgerne begynder at bruge andre typer udstyr til at komme på internettet, siger Bent Hansen. - Derfor vil vi i Danske Regioner presse på for, at NemID udvikles til mobile platf- Mit bedste råd til brugerne er, at de indtil videre bliver ved med at besøge sundhed.dk fra en traditionel desktop-computer, siger sundhed.dk’s direktør, Morten Elbæk Petersen. – Man kan nemlig fx ikke på nuv&
Endelig beslutning om sundhed.dk’s strategi for mobile enheder tages i forbindelse med behandling af sundhed.dk’s strategi for perioden 2013-2015, som finder sted senere på året.