Du er her

ITB: Rigtigt at EU bremser regler om databeskyttelse

EU har valgt at udskyde de nye regler om databeskyttelse. Det blev besluttet på det topmøde, der sluttede natten mellem torsdag og fredag. ITB mener at, det er den rigtige beslutning, fordi forslaget var for restriktivt bl.a. med nogle meget høje bødestraffe.

Intentionerne i reglerne er rigtige. Men vi skal have ordentlige databeskyttelsesregler, hvis vi for alvor skal have gang i den digitale økonomi i EU. Derfor skal reglerne ikke hastes igennem.

IT-Branchen lægger stor vægt på it-sikkerhed. Vi har derfor overfor regeringen påpeget problemerne med de nye forslag til databeskyttelsesregler, og vi er meget tilfredse med, at Helle Thorning-Schmidt og de øvrige EUs stats- og regeringsledere har trådt på bremsen.

Reglerne lægger op til bøder på 5 pct. af virksomhedens globale omsætning for at overtræde reglerne. Det vil ikke kun ramme it-virksomheder, men give alle virksomheder mindre mod på at udnytte mulighederne på det digitale indre marked.

For hurtigt indførte restriktive regler om databeskyttelse ville skade udviklingen af det digitale indre marked. Det ville være ærgerligt på et topmøde, hvor der netop blev taget mange rigtige skridt i retning af at styrke Europas vækst gennem et digitalt indre marked.