Du er her

Københavns Kommune nomineret til Smart City 2013

Ved Smart City konferencen i Barcelona var Københavns Kommune sammen med fire andre byer i verden nomineret til at blive årets Smart City-by. Prisen gik dog til Rio.

Selvom Københavns Kommune ikke løb med prisen som årets Smart City-by, var klimaprojektchef Jørgen Abildgaard fra Københavns Kommune glad for den internationale opmærksomhed.

"Vi har en plan for, hvordan Københavns Kommune skal udvikle sig, international pris eller ej - med fokus  på at få byens borgere, brugere og virksomheder til at være med i udviklingen. Og vi er glade for den internationale opmærksomhed, som København får ved at være nomineret. Det giver blandt andet en platform til at fortælle vores bys spændende historie om muligheder for at prioritere cyklisterne i en smart by som København," siger klimaprojektchef Jørgen Abildgaard fra Københavns Kommune til KL.dk.

På konferencen var der med bistand fra Udenrigsministeriet lavet en dansk stand, hvor Københavns og Kalundborg kommuner, Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter og en række forskellige danske leverandører og rådgivere om Smart City var tilgængelige for de flere tusinde besøgende fra hele jordkloden.

Det er et godt vindue til verden, at Danmark deltager med en sådan stand, lyder det fra Lasse Hansen fra den danske ambassade i Madrid:

"På baggrund af den positive respons fra dette års deltagere, er vi allerede nu gået i gang med at planlægge næste års deltagelse."

Smart City-konceptet bevæger sig mellem fagligheder som byplanlægning, grøn omstilling og brug af data i byernes planlægning og omstilling, og fokus i verdens byer er forskelligt.

Mange byer har fokus på at reducere bilkørsel ved at have sensorer, der kan hjælpe til at fortælle, hvor den nærmeste parkeringsplads kan findes. Andre som fx København og hollandske byer fokuserer på cyklisme. I værtsbyen Barcelona blev der i partnerskab med private rådgivere givet fri adgang til internettet ved busholdepladser, fri wifi i særlige områder, og der blev arbejdet med sensorer, der via 3G-nettet kan fortælle kommunen, hvornår affaldsbeholdere skal tømmes, eller hvis der er brand i én af dem.