Du er her

KL: Ingen må tabes på gulvet

Kommunerne har spillet en nøglerolle for, at borgerene skulle være klar til Digital Post, slog næstformand for KL's Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg Preben Andersen fast i dag lørdag.

Ingen må tabes på gulvet, og derfor har kommunerne gjort meget ud af at fortælle om de muligheder, der er med digital post. Og naturligvis fritaget de borgere, der skal fritages.

Det slog næstformanden for KL's Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg Preben Andersen fast, da det på en event på Post & Tele Museum i København lørdag blev afsløret, at landets mest digitale kommune er Greve, samtidig med at Danmark officielt gik over til Digital Post.

"Kommunerne er gået langt for at hjælpe. Odense Kommune har fx udannet en ældrekonsulent, der selv er døv, til Digital Ambassadør, så hun kan vejlede de ældre døve om fx Digital Post og selvbetje-ningsløsninger. Aarhus Kommune har uddannet digitale hjemmehjælpere, der dagligt kommer i borgernes hjem, hvor de har vejledt eller fritaget".

"Det har bidraget til at skabe tryghed. Og tryghed er helt afgørende, når vi i fællesskab tager et så stort skridt, som digital post faktisk er," sagde Preben Andersen.

Han var lørdag ansvarlig for at kåre vinderen af kategorien ”Danmarks mest digitale unge”, der i lighed med prisen som landets mest digitale kommune gik til Greve Kommune.

"Jeg glæder mig over, at der er særlig fokus på de unge i år. Ikke mindst for de unge er det vigtigt at kunne tjekke sin post når man er på farten, fx via sin smartphone, tablet eller lignende".

"De unge er jo dygtige til at bruge de forskellige medier og digitale platforme, men det handler også om at forstå den offentlige sektor, og det har konkurrence bidraget til," sagde Preben Andersen.