Du er her

KL: Ny kontorchef i KL’s Center for Vækst og Beskæftigelse

Henrik Thomassen er ansat i KL som ny kontorchef i Center for Vækst og Beskæftigelse. Han kommer fra en stilling som kontorchef i Udlændinge- og Integrationsministeriet og har lang erfaring inden for integrations- og beskæftigelsesområdet fra flere ministerier.
”Gennem det gode samarbejde, jeg allerede har haft med KL på integrationsområdet, har jeg oplevet KL som en yderst troværdig og konstruktiv varetager af kommunernes interesser. Jeg ser meget frem til at arbejde sammen med de dygtige medarbejdere i Center for Vækst og Beskæftigelse om at give kommunerne de bedst mulige rammebetingelser på så centrale samfundsområder som beskæftigelsesområdet og integrationsområdet, hvor mit hovedfokus kommer til at ligge,” fortæller Henrik Thomassen.

Henrik Thomassen har tidligere både været kontorchef i Social- og Integrationsministeriet (fra 2011) og i Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration (fra 2006). Allerede længe inden da har han været med i maskinrummet, når der blev arbejdet med politikudvikling, lovgivning, reformer og regeringsudspil inden for især udlændinge- og integrationsområdet. Henrik Thomassen er uddannet jurist fra Københavns Universitet, som han også har været tilknyttet som ekstern lektor i Forfatningsret.

Et stort engagement
Også ved siden af jobbet fylder integrations- og beskæftigelsesområdet meget hos Henrik Thomassen. Han sidder bl.a. med i Dansk Røde Kors’ advisory board og har også været engageret som bestyrelsesmedlem i både Center for Boligsocial Udvikling (2013 – 2015), Foreningen Nydansker (2007 – 2014) samt som tilforordnet i Beskæftigelsesrådet (2006 – 2011).

Derudover har Henrik Thomassen tidligere varetaget konsulentopgaver for bl.a. EU-Kommissionen og i tilknytning til den danske EU-repræsentation i Bruxelles.

Fra den 1. april skal Henrik Thomassen sammen med kontorchef Karoline Amalie Steen lede KL’s Center for Vækst og Beskæftigelse, der varetager kommunernes interesser i forhold til udvikling af vækst og beskæftigelse i hele landet. Kontorets 34 medarbejdere tager sig bl.a. af opgaver inden for erhvervsudvikling, business regions, uddannelsespolitik, integration, turisme samt kultur- og fritidsområdet – foruden naturligvis beskæftigelsesområdet.