Du er her

KMD solgt til Advent International

KMD har i dag skiftet ejere. EQT og ATP har solgt KMD til den globale kapitalfond, Advent International. KMD’s nye ejere betragter KMD som en sund og veldrevet forretning med fortsat gode vækstmuligheder.

KMD er blevet solgt til den globale kapitalfond, Advent International. De nye ejere betragter KMD som en solid og veldrevet it-virksomhed. De danske vækstspor skal fortsat udvikles samtidig med, at det internationale potentiale har mulighed for at blive dyrket yderligere.

- KMD har en førende position i Danmark, som har en af de mest avancerede offentlige sektorer, hvad angår indførelse af it og initiativer inden for digital forvaltning. Vi mener, at KMD har løsninger i verdensklasse, og at virksKMD’s nye ejere har stor tiltro til KMD’s nuværende direktion og har derfor bedt ledelsen om at fortsætte. KMD’s adm. direktør Lars Monrad-Gylling ser frem til de nye udfordringer:

- Vi er rigtig glade for og stolte over, at Advent International ser et stærkt potentiale i KMD. KMD er en solid dansk it-virksomhed, der er i besiddelse af unik viden og kompetencer. Vi ser med vores nye ejerskab rigtig gode muligheder for at vokse
- KMD vil fortsat arbejde ihærdigt på at levere sikker, effektiv og fremsynet it til gavn for kunderne. Det er klart, at når KMD vokser og udvikler sig, så vil det samtidig have en positiv effekt for kunderne, forklarer Lars MonradSelv om der nu sker et ejerskifte i virksomheden, laves der ikke om på, at KMD er en dansk it-virksomhed.

- KMD er fortsat en danskbaseret virksomhed med hovedsæde i Danmark og med dansk ledelse. Men vi får selvfølgelig tilført mere international erfaring med de nye ejere, og det vil være med til at styrke KMD, siger Lars MonraKMD var frem til 2009 ejet af Kommunernes Landsforening, der solgte virksomheden til EQT og ATP. KMD har i de seneste år undergået en transformation fra offentligt til privat ejerskab, og virksomhedens position er blandt andet styrket gennem strategiske opkøb, heriblandt erhvervelsen af Rambøll Informatik A/S.

KMD har igangsat en strategisk satsning på velfærdsteknologi inden for omsorg, sundhed og uddannelse, og virksomheden er i dag også repræsenteret i Sverige med blandt andet det offentlige ERP-system, KMD Opus. Samtidig er KMD vokset på stats- og erhvervssegmentet med mere end 10 % om året, hvilket er højere end markedets generelle udvikling.

EQT, der indtil i dag har ejet KMD sammen med ATP, ser tilbage på et succesrigt ejerskab:

- Under EQT’s ejerskab har KMD undergået en særdeles spændende udvikling. Virksomheden er vokset samtidig med, at den har løftet indtjeningen. Produktudviklingen har over en bred kam været rigtig god, og vi har sammen Transaktionen er betinget af opfyldelse af sædvanlige betingelser for denne type virksomhedshandler.

Om Advent International. Advent blev grundlagt i 1984 og er i dag en af verdens førende globale kapitalfonde med kontorer i 16 lande. Kapitalfonden har i 27 år været en drivende kraft i international privat equity og har opbygget en enestående global platform med over 170 investorer i Vest- og Centraleuropa, Nordamerika, Latinamerika og Asien. Virksomheden har specialiseret sig i internationale opkøb, strategisk repositionering og investering i virksomheder med vækstpotentiale inden for fem kerneområder og arbejder tæt sammen med ledelsesteam om at skabe vækst i virksomhederne. Læs mere på adventinternational.com