Du er her

Millioner at hente ved udbredelse af videomøder i velfærdssektoren

Mellem 200-250 millioner kroner. Så meget kan der spares alene på transport i hjemmeplejen, hvis der indføres videomøder i land- og yderkommunerne i Danmark. Det viser en ny analyse foretaget af CEDI for Dansk Energi.

Regeringen lancerede for nyligt sin handlingsplan for telemedicin i Danmark. Et centralt initiativ er brugen af videoteknologi, så sundhedspersonale visuelt kan mødes med borgerne.

En ny analyse fra CEDI viser nu, at videobaseret ældreomsorg i 46 af de danske land- og yderkommuner – med et konservativt estimat – kan sikre effektiviseringer på mellem 200-250 millioner kroner, alene fra sparede transportomkostninger i hjemmeplejen/hjemmesygeplejen.

- Vi har hele tiden vidst, at der er et stort økonomisk potentiale ved at introducere nye velfærdsteknologiske løsninger inden for det offentlige. Vores analyse kradser blot i overfladen, og det store million-potentiale er alene ved re
En helt afgørende forudsætning for, at sundhedspersonale kan kommunikere med borgerne i eget hjem via levende billeder er imidlertid, at hjemmet er tilkoblet en bredbåndsforbindelse, der både er hurtig og stabil.

Hos Dansk Energi påpeger man netop, at der skal en ordentlig digital infrastruktur til, for at åbne op for videomøder af bedste kvalitet og på store skærme som eksempelvis TV’et.

- Energiselskaberne er i fuld gang med at udrulle fibernet i hele landet, som giver mulighed for at sende og modtage levende billeder i optimal kvalitet. Det er derfor vores klare opfordring til både regeringen, regionerne og kommunerne, at de b&osl