Du er her

Mobil NemID medarbejdersignatur med signaturserver

Nu kan NemID medarbejdersignatur med lokal signaturserver anvendes fra mobile platforme.

Digitaliseringsstyrelsen har fået udviklet en tjenesteudbyderpakke, der gør det muligt for tekniske leverandører at tilbyde mobil anvendelse af NemID medarbejdersignatur med lokal signaturserver (LSS). NemID medarbejdersignatur med lokal signaturserver anvendes af store virksomheder og organisationer, blandt andet regionerne.

Målet har været at sikre, at mobil anvendelse af NemID medarbejdersignatur med lokal signaturserver kan tilvejebringes på en ensartet måde på tværs af forskellige leverandører og tekniske løsninger, og det giver tjenesteudbyderpakken mulighed for.

Tjenesteudbyderpakken letter udviklingsarbejdet for både signaturserverleverandører og tjenesteudbydere. Pakken sikrer:

  • At signaturserverleverandører kan udvikle mobil understøttelse til deres løsninger på baggrund af fælles specifikationer for samspillet med mobile klienter.
  • At tjenesteudbydere så nemt som muligt kan implementere muligheden for anvendelse fra mobile platforme.

Digitaliseringsstyrelsen ejer og udstiller tjenesteudbyderpakken, som supplerer den generelle NemID tjenesteudbyderpakke, der leveres af Nets DanID. Opgaven blev sat i nationalt udbud i 2013. Signaturgruppen A/S vandt opgaven, der også inkluderer drift og vedligehold, herunder support.