Du er her

Mobil version af NemID går lidt senere i luften end forventet

Det bliver ikke som forventet muligt for borgerne at logge på offentlige hjemmesider fra deres mobile enheder i slutningen af maj.

Digitaliseringsstyrelsen havde i denne uge forventet at lancere en ny NemID-klient, der udskifter Java med Javascript.

Med det nye mobilvenlige NemID vil borgerne fx kunne logge på en selvbetjeningsløsning på borger.dk fra deres tablet eller smartphone.

Den mindre udskydelse rykker dog ikke ved, at NemID til mobile løsninger går i drift inden sommerferien i år.

Alle led skal testes på ny
Kontorchef i Kontor for it-standardisering og sikkerhed, Cecile Christensen, beklager, at pilotudgaven ikke går i gang som planlagt:

”Det er meget beklageligt med denne udmelding i sidste øjeblik. Der er lige inden lancering af pilotversionen fundet fejl, der kræver rettelser. Det betyder, at vi skal teste alle de systemer, som indgår i log-in processen igen. Borgernes brug af en offentlig selvbetjeningsløsning går typisk via borger.dk til NemLog-in, som er den sikkerhedssluse, hvor man skal bruge sit NemID. En rettelse ét sted i kæden kræver tests i alle led, så vi er sikre på, at alt virker, som det skal.”

Kvalitet og sikkerhed i højsædet

Digitaliseringsstyrelsen sætter nu alle sejl til for at sikre, at borgerne kan komme i digital kontakt med det offentlige, når de er på farten.

”Vi arbejder benhårdt på en ny leveranceplan i fællesskab med alle leverandørerne. Og før den er der, og vi kan tage hinanden i ed på, at løsningerne vil fungere, melder vi ikke en ny dato ud for lancering af den nye udgave af NemID til mobile enheder. Mobil digital selvbetjening afhænger ikke af, om ét system er klar, men af om alle led i kæden er på plads, og i den sammenhæng har vi fokus på NemID, NemLog-in og borger.dk. Vi går ikke på kompromis med kvalitet og sikkerhed i løsningerne. Det er helt essentielt, at brugerne kan være trygge og tilfredse ved at logge på offentlige hjemmesider og selvbetjeningsløsninger,” udtaler Cecile Christensen.