Du er her

Ny app guider patienter rundt på hospitalet

Et stort hospital med mange bygninger kan være svært at finde rundt på, hvis man f.eks. skal til en undersøgelse. Det gør Region Hovedstaden nu noget ved. Flere apps er ude - eller på vej – fra Region Hovedstaden, som støtter patienterne og hjælper personalet.

Den 18. december lanceres en app, der skal hjælpe patienter og pårørende med at finde vej til regionens hospitaler - og rundt på dem – i første omgang med Bispebjerg Hospital som pilotprojekt.

Via app’en, der er en såkaldt web-app, kan brugeren på sin smartphone søge på en afdeling og få denne vist i forhold til egen placering, så det er nemt at finde hen til den rette indgangsdør, finde parkering eller offentlig transport.

- Inspirationen har vi fået fra patienterne og de ansatte, som på en workshop tidligere på året prioriterede deres behov. Det er den helt rigtige måde at gribe de mobile løsninger an på, nemlig at udvikle dem sam
Web-app´en skal på sigt også indeholde information om afdelingens indendørs placering, og i 2013 bliver den udvidet til at omfatte alle Region Hovedstadens hospitaler.

Den nye find-vej-app er kun det seneste skud på stammen i en lang række af mobile løsninger, som enten ER lanceret eller på vej fra regionens side.

- Det er helt nødvendigt, at vi kommunikerer på alle de platforme, hvor vores patienter eller personale befinder sig. Nye apps understøtter vores ønske om, at intern kommunikation og patientkommunikation skal være så