Du er her

Ny app hjælper mennesker med depression

To iværksættere har sammen med Region Hovedstadens Psykiatri og Center for Sundhedsinnovation udviklet en app, der giver psykiatriske patienter bedre indsigt i deres sygdom.

Deprimerede mangler ofte motivation og har tit svært ved at strukturere deres hverdag. De kan derfor nemt miste overblikket.

Med den nye app Daybuilder får de hjælp til at skabe og bevare overblikket, hvilket ikke kun vækker begejstring for deprimerede borger, men også for behandlerne.

App’en hjælper den deprimerede borger med at registrere forskellige faktorer, der er kritiske for en psykiatrisk patients velvære såsom: humør, søvn, appetit, stress, medicinering og motion. En graf viser så sammenhængen mellem ens adfærd og ens humør. Brugeren kan selv vælge, om han vil dele oplysningerne med andre – det kunne være familie, venner eller behandler.

Ph.d. og overlæge fra Intensiv affektiv klinik fra Psykiatrisk Center København, Klaus Martiny, er begejstret for Daybuilders muligheder for anvendelse i behandlingen:

- Jeg kan få en bedre forståelse for patientens reelle hverdag. Ofte husker patienterne ikke nøjagtigt, hvordan de har det i hverdagen, og hvad de foretager sig, og det kan skabe tvivl om deres tilstand, og hvilken behandling der er den