Du er her

Ny mæglings- og klageinstitution for ansvarlig virksomhedsadfærd

Mads Øvlisen bliver formand for regeringens mæglings- og klageinstitution for ansvarlig virksomhedsadfærd. Institutionen er en del af indsatsen om virksomheders samfundsansvar.

Mads Øvlisen er tidligere formand for Rådet for Samfundsansvar og nuværende rådgiver for FN’s Global Compact’s bestyrelse. Han er Adjungeret Professor i Corporate Social Responsibility ved Copenhagen Business School og har en lang karriere som erhvervsleder i blandt andet Novo Nordisk bag sig.

Mæglings- og klageinstitutionen er et initiativ i Regeringens handlingsplan for virksomheders samfundsansvar ”Ansvarlig vækst” 2012-2015, som regeringen præsenterede i marts. Handlingsplanen skal bidrage til, at indsatsen for fx miljø, klima og arbejdstagerforhold går hånd i hånd med indsatsen for øget vækst og beskæftigelse. For den moderne virksomhed er samfundsansvar en mulighed og ikke en byrde.

Mæglings- og klageinstitution bliver et sted, hvor virksomheder, organisationer og offentlige organer kan løse tvister om overtrædelse af fx arbejdstager- og menneskerettigheder, internationale miljøstandarder og kampen mod korruption. Samtidig skal brud på ansvarlig virksomhedsadfærd kunne rejses, dokumenteres og offentliggøres af de, der føler sig krænket af danske virksomheder.

De øvrige medlemmer af institutionen er:
Direktør ved Institut for Menneskerettigheder Jonas Christoffersen
Chef for erhvervsjura og CSR Kim Haggren
Konsulent Jens Erik Ohrt
Lektor Karin Buhmann