Du er her

Ny rygestop-app skal gøre rygestop nemmere

Københavnske rygere kan nu få hjælp via en ny rygestop-app, der med opmuntrende beskeder skal være med til at holde gejsten oppe, når det er svært. Hjælpen er skræddersyet til den enkelte bruger.

Fremover vil beskeder som ”Bedre kondi, frisk ånde og ansigtskulør. Det er dig. Du har nu været røgfri i tre uger”  bippe ind på telefonen, når behovet for støtte er størst. Hjælpen er nemlig tilpasset den enkelte ryger.

Det er programmet e-kvit, som nu findes i både en web- og app-udgave, der skal hjælpe endnu flere københavnere med at blive røgfri. Programmet er udviklet af Københavns Sundheds- og Omsorgsforvaltning, Kræftens Bekæmpelse, Danmarks Apotekerforening og Sundhedsstyrelsen i fællesskab.

Sidste år benyttede 344 københavnerne sig af tilbuddet, der dengang kun fandtes i en web-udgave. Målet er nu at nå mindst tre gange så mange.

Sundhedsprofilen fra Region Hovedstaden 2013 viste, at tre ud af fire københavnske rygere ønsker at stoppe med at ryge. Heraf ønsker fire ud af ti hjælp til rygestoppet.

E-kvit kan både hjælpe rygere med rygestop og nikotinafhængige med at slippe nikotinen, så der ikke udvikler sig en ny afhængighed. Og der er både hjælp at hente til at forberede rygestoppet og undervejs.

Brugeren opretter en profil og fortæller programmet om sine rygevaner og sine planer om at blive røgfri. Med udgangspunkt i brugerens oplysninger sender e-kvit beskeder og opmuntringer på de rette tidspunkter. Efter den sværeste tid kommer der lidt færre beskeder, men man kan blive fulgt af programmet i helt op til et år.

Programmet er gratis for brugeren og kan findes på www.e-kvit.dk eller som app: e-kvit