Du er her

Ny status for statens store it-projekter

Statens It-projektråd har offentliggjort status for de store it-projekter for 1. halvår 2015.

It-projektrådet offentliggør to gange om året en status for tid, budget og gevinstrealisering i statens store it-projekter. Statusrapportering er en af de opgaver, It-projektrådet har varetaget siden rådet blev etableret i 2011, hvor også de første af i alt 57 risikovurderinger af it-projekter blev gennemført.

23 projekter igangsat efter 2011 har statusrapporteret for 1. halvår 2015. Rådet tildeler alle projekter et trafiklys på baggrund af afvigelser fra den planlagte tidsplan, budget og gevinstrealisering. I denne statusrapport er fire projekter tildelt gule trafiklys, mens de resterende 19 projekter er tildelt grønne trafiklys.

Rådet sætter fokus på tre tværgående temaer i rapporten, som alle er afgørende for en succesfuld gennemførelse af statslige it-projekter: 1) It-projekter er forandringsprojekter og kræver en stærk ledelsesmæssig forankring, 2) Løbende kompetenceudvikling er nødvendigt for topledere og projektledere, 3) Projekternes forudsætninger, fx politisk fastsatte deadlines, øger risici.