Du er her

Ny tele-aftale binder Region Syddanmark sammen

Med et helt nyt telefonsystem kan ansatte ved Region Syddanmark se frem til at blive bundet endnu mere sammen inden for de næste to et halvt år. Det er virksomheden Eltel Networks A/S, der skal udbrede systemet i regionen.

På tværs af de mange organisatoriske enheder vil de ansatte få en langt nemmere kontakt med hinanden. På samme måde får de borgere, der skal i kontakt med ansatte, blandt andet en bedre oplevelse ved hjælp af et mere moderne omstillingssystem.

Kenneth Seerup Jørgensen, der er IKT-strategi-chef på Sygehus Lillebælt, glæder sig også over den nye aftale. Han forklarer, hvordan aftalen vil skabe mindre spildtid i dagligdagen, fordi de enkelte institutioner i regionen bliver tættere knyttet sammen – hver især og med hinanden:

− Med det teknologiske løft, der følger med aftalen, opstår nye muligheder for samarbejder både internt og på tværs af institutioner. Vi får eksempelvis en stor fælles telefonbog med helt særlige selekteringsmuligheder, der gør det nemt at finde hinanden. Samtidig vil vi i det nye system kunne se, om den person, vi søger, rent faktisk er ledig, ligesom vi kan skrive små chatbeskeder til hinanden. Alle sammen tiltag, der er med til at gøre vores hverdag mere effektiv og smidig, siger han.

Virksomheden Eltel Networks A/S skal udbrede systemet i regionen, og Kenneth Seerup Jørgensen roser selskabet for at lave en pakke, der passer til de udfordringer, Region Syddanmark skal have løst.

- Eltel har vundet kontrakten, idet Eltel bød ind med en stærk teknisk løsning med alle krav opfyldt, til en favorabel pris, og ikke mindst har Eltel i besvarelsen demonstreret en god forståelse af kompleksiteten af projektet. DeDet nye system har været undervejs siden 2009, og vil blive udfoldet med start på Sygehus Lillebælt. Det forventes, at systemet er fuldt udrullet ved udgangen af 2014.

- Til den tid har vi en mere effektiv drift ved at én nutidig platform og ikke mange forældede anlæg, siger Kenneth Seerup Jørgensen.

Projektet hedder SydTelefoni, og det forventes at koste regionen mellem 30 og 40 millioner kroner.