Du er her

Ny topchef i Københavns Kommune

Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune har ansat en ny administrerende direktør for Økonomiforvaltningen. Valget er faldet på den 44-årige Mikkel Hemmingsen, der i dag er øverste direktør i Region Syddanmark og har en fortid blandt andet i Finansministeriet og som direktør i konsulentvirksomheden Accenture.

Danmarks største arbejdsplads med over 40.000 ansatte og et budget på 38 milliarder kroner får dermed en topchef, der har bred erfaring med styring og udvikling af store organisationer og som har et indgående kendskab til den offentlige sektor og samspillet med det private erhvervsliv.

For Københavns overborgmester, Frank Jensen, handler valget af Mikkel Hemmingsen om den rette kombination af erfaringer, personlighed og kompetencer.

- Mikkel Hemmingsen har som topleder vist, at han kan skabe resultater, styre en stor organisation med sikker hånd og sikre gode samarbejdsrelationer. Jeg er optaget af at få skabt flere job, bygget gode boliger og drive kommunen så effektivt som mulig, Mikkels erfaringer og personlige drive passer rigtig godt til at understøtte det arbejde, siger overborgmesteren.
Mikkel Hemmingsen ser frem til at tage turen over Storebælt og begynde på Rådhuset i hovedstaden hurtigst muligt.

- Jeg kan ikke vente med at gå i kødet på mit drømmejob. Det går rigtig godt i København, men der er naturligvis udfordringer, der skal håndteres. Fx er det en stor opgave løbende at tilpasse Københavns økonomi til et stærkt stigende befolkningstal. Jeg glæder mig til at understøtte politikerne i det arbejde. Samtidig vil jeg have et skarpt øje for, at Københavns Kommune skal være en arbejdsplads med et godt arbejdsmiljø, at vi styrker relationerne til vores eksterne samarbejdspartnere og at skatteborgerne får mest mulig service for deres penge, siger Mikkel Hemmingsen.

Mikkel Hemmingsen er gift og har to piger og en dreng. Familien bor i dag i Vejle, men vil hurtigst muligt flytte til København og slå sig ned.

Mikkel Hemmingsen afløser Claus Juhl, der stoppede som direktør 1. august for at blive selvstændig konsulent.