Du er her

Ny udgave af Min Kompetencemappe giver nemmere overblik over realkompetencer

Nu bliver det lettere for alle borgere at dokumentere deres kompetencer i forbindelse med job- og uddannelsessøgning.

Job- og uddannelsessøgende, der vil have et overblik over deres faglige og personlige kompetencer, får det nu nemmere. Den 25. januar lanceres en ny udgave af Min Kompetencemappe, der er et digitalt værktøj til at afdække og samle sine kompetencer, når man står overfor at søge job eller uddannelse. Mappen bruges blandt andet til at skabe overblik over en persons realkompetencer forud for en realkompetencevurdering.

Fornyelsen er en følge af Vækstpakke 2014, og opgaven var blandt andet at give brugerne bedre muligheder for at arbejde selvstændigt med værktøjet. Det bliver gjort gennem en dynamisk proces, hvor brugeren guides gennem en række temaer og selv dokumenterer sine kompetencer ved at udfylde skemaet.

Andre forbedringer er, at Min Kompetencemappe fået et nyt design, så den kan bruges på mobiltelefoner og tablets, og at adgangen til mappen nu sker med NemLog-in. Desuden er det nu muligt at trække oplysninger om gymnasiale uddannelser og AMU-kurser automatisk, så brugeren ikke skal ud at lede efter dokumenterne for at kunne dokumentere sine formelle kompetencer.

Min Kompetencemappe kan blandt andet bruges i forbindelse med optagelse på en uddannelse, hvor borgeren kan komme hurtigere gennem uddannelsen, hvis han/hun kan dokumentere, at han/hun allerede kan noget af det, der undervises i. Redskabet kan desuden bruges som led i en realkompetencevurdering i voksen- og efteruddannelsessystemet, hvor borgeren blandt andet har mulighed for at få et uddannelsesbevis for det han/hun har lært tidligere, gennem job og fritid.

Borgere, der skal deltage i en realkompetencevurdering, kan vælge at dele indholdet af kompetencemappen med skolens medarbejder, og på den måde kommer kompetencemappen til at fungere som et dialogværktøj.

Redskabet kan også bruges i forbindelse med jobsøgning.

Den gamle version lukkes i midten af juni 2017. De brugere, som allerede har oprettet en kompetencemappe, kan hente deres oplysninger inden da.