Du er her

Odder Kommune holder online valgmøde

Odder Kommune holder valgmøde online, hvor borgerne kan følge med, når det passer dem bedst.

Man behøver ikke bevæge sig hen til det lokale forsamlingshus for at overvære det valgmøde, som Odder Kommune har arrangeret onsdag den 8. november 2017. Mødet foregår nemlig på Odder TV og facebook, hvilket betyder, at vælgerne kan følge mødet på deres computer hjemme i dagligstuen eller på mobiltelefonen.

- Vi håber, at der er rigtigt mange, der har lyst til at følge med, når vi holder valgmødet online. Man kan se mødet, når man har lyst, og man kan nøjes med at se det emne, som man er mest interesseret i, hvis man ikke vil se det hele, siger Odder Kommunes kommunikationschef, Rasmus Blicher.

Live og arkiveret
Valgmødet bliver sendt live på Odder TV, som man finder på Odder.dk, og det bliver også streamet på Odder Kommunes facebook. På Odder TV har man mulighed for at se det arkiverede valgmøde senere, mens man på facebook har mulighed for at komme med kommentarer til politikerne.

Tre valgmøder i ét
I realiteten afvikler Odder Kommune tre valgmøder den 8. november. Kommunen regner nemlig med, at seerne vil være mere interesserede i at følge korte møder, når det foregår på nettet.

Emnerne på valgmødet er valgt af Odder Kommunes følgere på facebook.

- Vi har spurgt på facebook, hvilke emner, borgerne gerne vil debattere. Der er kommet mange input fra næsten 50 borgere, og ud fra det har vi valgt de tre emner, som der er flest, der har skrevet om, siger Odder Kommunes webmaster, Claus Buur Rasmussen.

Infrastruktur, opland og børn
Emnerne er infrastruktur, opland og børn. Alle partier og lister er inviteret til mødet, og der er mulighed for at stille med en kandidat til alle emnerne eller med en forskellig kandidat til hvert emne.

Politikerne har på forhånd fået følgende spørgsmål, som de hver har 1,5 minut til at besvare. Derefter er der debat i ca. 10 minutter.

Kl. 17-17.25: Infrastruktur

Skal Odder Kommune bruge flere penge på veje, cykelstier og offentlig transport?

Kl. 17.35-18.00: Opland

Hvordan vil du sikre, at man kan leve det gode liv hele livet – også i oplandet til Odder?

Kl. 18.10-18.35: Børn

Hvad skal der til, for at vi får de bedste daginstitutioner og skoler i Odder Kommune?

Da det er et online valgmøde, er der ikke publikum i salen, og det er kun muligt at følge mødet elektronisk.

Debat på facebook
Debatten er allerede i gang på Odder Kommunes facebook, hvor de samme emner bliver debatteret. Det fortsætter frem mod valgmødet.

- Vi opfordrer alle til at deltage i debatten. Både kandidater til valget og andre borgere. Kom med jeres mening om, hvordan kommunen skal udvikle sig, siger Rasmus Blicher.

Odder Kommunes facebook-side har ca. 7.500 følgere, og er dermed den kommunale facebook, der har flest følgere i forhold til antallet af borgere. Samtidig viser flere undersøgelser af Odder Kommune er i top, når der bliver målt på borgernes engagement på facebook.

Odder TV kan ses på:odder.dk/oddertv