Du er her

Over 4 millioner NemID-brugere slipper nu for Java

I slutningen af november udfaser Digitaliseringsstyrelsen som planlagt Java for alle NemID-brugere, der har et nøglekort. Det betyder, at det for langt de fleste brugere er slut med at installere og opdatere Java som forudsætning for at besøge offentlige hjemmesider og banken.

I juli 2014 lancerede Digitaliseringsstyrelsen en ny NemID-klient til mobile enheder, som ikke er afhængig af Java. Den nye NemID-klient er baseret på JavaScript, som – på trods af navnet – ikke har noget med Java at gøre.

Med den nye version af NemID blev det muligt at logge på fra tablets og smart-phones. Fra ultimo november bliver det også muligt fra pc og Mac, når man skal besøge borger.dk eller en offentlig selvbetjeningsløsning.

Med NemID bygget på JavaScript er det ikke længere nødvendigt for de ca. 4,3 millioner brugere, der logger på med NemID nøglekort, at have Java installeret for at kunne logge ind på offentlige selvbetjeningsløsninger. Dette skyldes en opdatering i NemLog-in, som er nøglehullet til de offentlige selvbetjeningsløsninger. Det er NemLog-in, som sikrer, at man fx kan gå fra borger.dk til en anden offentlig hjemmeside uden at logge på igen.

Med overgangen fra Java til JavaScript er det dermed slut med de jævnlige opdateringer af Java. Det hele sker helt automatisk, og brugerne skal ikke gøre noget for at bruge den nye NemID JavaScript.

Flere af de danske pengeinstitutter har allerede i løbet af sommeren og efteråret udfaset Java til fordel for JavaScript. De sidste pengeinstitutter forventes at følge inden årets udgang. Herefter vil 99,4 procent af alle transaktioner, hvor borgere anvender NemID til det offentlige være dækket.