Du er her

QR-koder indtager Danmarks største kirkegård

12 gravsteder på Vestre Kirkegård er blevet udstyret med en QR-kode. Når koden scannes med en smartphone, åbner en film, hvor en kirkegårdsvejleder fortæller en god historie om den døde i graven eller om selve gravstedet.

- Der har altid været en stor interesse for at høre om de mange forskellige historiske grave på Vestre Kirkegård, men kravene til formidling har ændret sig, og vi skal selvfølgelig følge med den udvikling, siger kirkegårdsvejleder Stine Helweg.

De 12 gravsteder er udvalgt, fordi der er en spændende historie at fortælle om hver af dem, og fordi de tilsammen udgør en god rute. Hvis man er interesseret i at gå den ca. 40 minutter lange rute, så vil man ved hovedindgangen se et skilt, der guider hen til det første gravsted på ruten.

- Det bliver spændende at se hvordan københavnerne og kirkegårdens gæster tager imod tilbuddet. Men hvis det bliver godt modtaget, så vil der også komme en fase to, siger Stine Helweg.

Alle film kan ses uafhængigt af hinanden, men bindes sammen af et rutekort i halen på hver film.

På Vestre Kirkegård ligger blandt andre partistifter Louis Pios, læge og nobelpristager Niels Finsen, statsminister Thorvald Stauning og forfatteren Herman Bang.

Formidlingsprojektet er gennemført med samtykke fra gravstedsejerne.