Du er her

Region Hovedstaden ønsker fælles uddannelsesfokus

Ny uddannelsesportal skal sikre ny standard for fælles udvikling på uddannelsesområdet.

Behov for nytænkning
Med 30.000 unge i regionen, som hverken har et job eller en uddannelse, er der behov for nytænkning, hvis hovedstadsregionen fremover skal klare sig i den stigende konkurrence med andre internationale metropoler.

Nyt fælles regionalt tiltag
Derfor lancerer Region Hovedstaden et fælles regionalt tiltag, der samler alle regionens aktører på uddannelsesområdet, bl.a. uddannelsesinstitutioner, vejledere og jobcentre.

Ny uddannelsesportal
”Tal om uddannelse” er Region Hovedstaden nye uddannelsesportal, som for første gang stiller ens og fælles regionale nøgletal om uddannelse til rådighed.

Målrettede nøgletal
Ikke mindst kan man trække målrettede nøgletal ud, som kan give specifik indsigt for de forskellige aktører. Samtidig giver portalen ansatte i forskellige institutionstyper mulighed for at dele viden og erfaringer på tværs af hele uddannelsessystemet.

Fremme bredt samarbejde
Med fælles data og fælles viden er det Region Hovedstadens ambition at fremme et bredt samarbejde mellem regionens aktører, så flere unge og voksne får en uddannelse.

Store udfordringer
- Vi står over for meget store udfordringer med at få flere unge til at tage en uddannelse. En opgave vi kun kan løse ved at have fælles fokus. Det kræver, at vi arbejder sammen på tværs af kommuner, uddannelsesinstitutioner og region om at finde fælles løsninger. Vi skal skabe overblik over de ting, der virker.

Fælles vidensgrundlag
- Vi ønsker med denne portal at skabe fælles vidensgrundlag og let adgang til alle de mange nye tiltag, som bliver udviklet i hele uddannelsessektoren,” siger Marianne Stendell (S), formand for Udvalget for fremtidens uddannelse og forskning