Du er her

Region Syddanmark støtter digital kunst for skolebørn

Et nyt digitalt kunstprojekt til skolebørn på Fyn blev åbnet af kulturministeren. Region Syddanmark støtter en turné for projektet i efteråret.

Region Syddanmark og Kulturregion Fyn, der er blandt hovedsponsorerne af et nyt innovativt kunst- og formidlingsprojekt til skolebørn på Fyn, var med, da kulturminister Marianne Jelved (R) på Risingskolen i Odense stod for den officielle åbning af projektet med navnet ICE - Interactive Culture Explorers.

Otte fynske kulturinstitutioner har i samarbejde med spil- og interaktionsfolk skabt seks digitale og interaktive kunst- og kulturformidlingsprojekter, som nu er på vej rundt på turné til skoler, forsamlingshuse og museer på Fyn.

Publikum bestemmer
Projektet er speciel ved, at farver og former, ord og musik ændrer sig efter, hvordan publikum bevæger sig. Og ifølge regionsrådsmedlem og medlem af Udvalget for Regional Udvikling, Carsten Abild (V), er både ICE projektet og ART Mobil med til sætte Fyn på det nationale og internationale landkort.

- Det er en fornøjelse at sende projekterne rundt på Fyn, så endnu flere kan få glæde af den. Samtidig vil der være foredrag, koncerter og oplæg fra den litterære verden, ligesom der er udarbejdet undervisningsmateriale til skolerne. Det er håbet, at hele projektet kan være med til at rykke ved borgernes gængse opfattelse af kunst, sagde Carsten Abild ved åbningen.

Kan fastholde de unge
Han påpeger videre, at kultur er et af de spor, der kan være med til at skabe vækst i regionen.

- Netop adgang til kultur, natur, idræt og oplevelser er væsentlige ingredienser, når vi skal tiltrække og fastholde unge og den højt uddannede arbejdskraft, vi har brug for i regionen for at skabe vækst, understreger Carsten Abild.

Projekterne henvender sig primært til skoleklasser, men også familier, der besøger museerne og kulturinstitutioner, kan få inspiration og oplevelser ud af af de nye værktøjer.

Især den interaktive kunstudstilling ”Art Mobil” skal være med til at skabe liv rundt om i forsamlingshusene på Fyn og på de udvalgte fynske skoler. Regionsrådet har støttet udstillingen med 300.000 kr.