Du er her

Ringkøbing-Skjern Kommune støtter kortlægning af mobilhuller

I Ringkøbing-Skjern Kommune glæder kommunaldirektør Niels Erik Kjærgaard sig over Dagbladet Ringkøbing-Skjern nye initiativ, hvor de med et interaktivt kort på dagbladets hjemmeside giver kommunens borgere mulighed for at anmelde områdets mobilhuller.

Kortet har fungeret på dagbladets hjemmeside i fem dage, og allerede nu har borgerne kortlagt et stort antal mobilhuller.

- Det er et vigtigt initiativ, og et som Dagbladet Ringkøbing-Skjern skal have stor ros for at sætte sig i spidsen for. En god mobildækning er en folkesag, og som kortet allerede nu viser, så er vi ikke dækket godt nok, sigeKommunaldirektøren konstaterer, at den måde sundhedssektoren skal fungere på i dag - med store sygehuse og den nære sundhedspleje i borgernes eget hjem - har gjort mobildækningen til en livsvigtig faktor, som ikke længere kan ignoreres. Det samme gør sig gældende i forhold til mobildækningens betydning for erhvervsmæssig vækst og udvikling.

- Det er uacceptabelt, at man hvert andet øjeblik mister signalet til mobilnettet. Det kan vi hverken byde vores borgere eller områdets erhvervsliv. Det har aldrig været vigtigere, at vi har et finmasket mobilnet, der dækker hele Derfor har vi også bedt vores medarbejdere om at deltage i kortlægningen, siger Niels Erik Kjærgaard.

Kommunens medarbejdere er blevet bedt om at gå ind på kortet og registrere de huller, de oplever i deres arbejde. Kommunen er områdets største arbejdsgiver, og dens medarbejdere kommer over alt.

Kommunen har tænkt sig at præsentere kortet 1. oktober på et dialogmøde mellem telebranchen og de regionale og kommunale organisationer i Region Midtjylland. Dialogmødet er et resultat af et møde mellem erhvervs- og vækstminister Ole Sohn, Danske Regioner, Kommunernes Landsforening og Telebranchen tilbage i februar, hvor parterne blev enige om, at der skulle gøres noget for at få en bedre mobildækning.