Du er her

Skoleelever fungerer som it-rådgivere for de voksne

I forbindelse med iPad-projektet i Odder Kommune er der lavet en screening af alle 6. – 9. klasses elever. Målet har været at finde elever som f.eks. er særligt kreative, gode til at kommunikere og har stor interesse for it. Disse elever skal bl.a. være med til at udvikle brugen af iPads i skolerne.

Det kan være ved at afprøve nye apps - så man finder ud af, om de er velegnet til undervisningsbrug.

De udvalgte omkring 50 elever også kaldt Leadusers var i torsdags samlet på Parkvejens Skole til en workshop.

Her lærte de at arbejde med 3D. Bagefter brugte de deres 3D figurer til at oprette 3D spil på hjemmesiden playingmondo.com. Spillene kan hentes af alle og benyttes på iPad eller smartphone.

Skole IT-konsulent Rikke Thonbo fortæller alle 50 elever var godt udfordret hele dagen. De gik energisk til opgaven med både at lave spil og efterfølgende teste dem.

Tiltaget om Leadusers tager afsæt i idéen om, at der i alle systemer gemmer sig skjulte ressourcer samt i et menneskesyn, der søger at dyrke og tage udgangspunkt i det, den enkelte er god til.

Det overordnede mål er, at alle i vores organisation bliver dygtigere til at anvende it og multimodale medier på en kreativ og innovativ måde. Nogle elever er særligt dygtige til dette, eller har et endnu uudnyttet potentiale inden for dette felt. Disse potentialer ønsker vi at dyrke, så deres viden kan sprede sig i skolerne slutter Rikke Thonbo.