Du er her

Smart Aarhus i dokumentar om bæredygtige byer

Smart Aarhus er omdrejningspunktet i en polsk dokumentar om de bedste europæiske eksempler på bæredygtig grøn byudvikling.

Den polske filmproducer, Krzysztof Baczynski, har udvalgt 24 af de bedste eksempler i Europa på bæredygtig digital byudvikling og lavet en dokumentar om hver by og dens koncepter. Ifølge FN kan Smart Aarhus betragtes som et af de bedste europæiske eksempler på bæredygtig grøn byudvikling. Her kan du se dokumentaren om Smart City Aarhus (som dog er på polsk).

I dokumentaren taler Mirko Presser, Lab Manager i Smart City Lab på Alexandra Instituttet, om Smart Aarhus. Dokumentaren omhandler også projekterne CityPulse, Open Data Aarhus, Internet Week Denmark & WI-FI for at give en forståelse af nogle af idéerne udsprunget af Smart Aarhus.

Ifølge Krzysztof Baczynski er Smart Aarhus et godt eksempel på en ambitiøs plan for at opnå en international position indenfor bæredygtig digital byudvikling i fremtiden. Det er en ny måde at tænke varig og bæredygtig innovation ind i byerne for at løse sociale, miljømæssige og økonomiske problemer.