Du er her

Uffe Ellemann-Jensen udfordrer unge til digital tvekamp

Danske unge får verbale tæsk af både kendte og ukendte ældre i den nye Facebookdrevne quiz ”Er du mere digital end en 65-årig?”. Spørgsmålet er ment som en provokation til de unge, som nok selv tror, at de kan svare ’JA!’. Men selvom de unge er storforbrugere af digitale medier, får de baghjul af de ældre, når det gælder digital kommunikation med det offentlige.

”Du er ikke tilmeldt Digital Post? Så må du se dig slået af en garvet politiker, som har set flere krige starte og slutte i denne verden, end du har år på bagen," siger Uffe Elleman-Jensen til de unge i den nye digitale quiz. Fra 1. november begynder de unge fra 15 år - lige som alle andre, der ikke er fritaget - at modtage fx indkaldelse til sygehuset og meddelelse om feriepenge i Digital Post.

Firstmovers på +65 år
Quizzen er tilgængelig på www.erdumeredigital.dk. Her dyster de unge mod en af de danskere over 65 år, der allerede har tilmeldt sig Digital Post. De unge kan vælge at springe ud i en digital tvekamp mod blandt andre EU-kenderen Uffe Ellemann-Jensen, revykongen Ulf Pilgaard eller børnehelten Mimi Jakobsen. Eller mod en af hverdagens digitale firstmovers som 73-årige Mogens fra Hjørring, der dagligt læser avisen på sin tablet, mens han streamer jazz.

Louise Palludan Kampmann, der er teamleder i Digitaliseringsstyrelsen, siger om den digitale indsats:

”De unge kan være nok så digitale i deres liv, men når det gælder kommunikationen med det offentlige, får de baghjul af de ældre. Gennem quizzen håber vi at kunne provokere de unge lidt. Og samtidig få dem op af stolen, så de tilmelder sig Digital Post.”

I uge 42 havde knap 50 procent af de 15-24-årige tilmeldt sig Digital Post mod godt 64 procent af de 65-74-årige.

”De unges kendskab til, at posten bliver digital, er steget markant siden juni måned. Antallet af unge, der er bevidste om, at de snart vil modtage post fra det offentlige digitalt, er steget fra 62 til 91 procent. At de unge kender til Digital Post, er en vigtig forudsætning for, at de ikke overser den digitale post, når den begynder at komme efter 1. november, så indsatsen har båret frugt. Tilmeldingerne fra de unge til Digital Post begynder også at komme i højere grad end tidligere, og de sidste uger inden 1. november intensiverer vi indsatsen, hvilket, vi forventer, vil medføre endnu flere tilmeldinger,” siger Louise Palludan Kampmann.

Bag quizzen står Digitaliseringsstyrelsen, som er ansvarlig for overgangen til Digital Post fra det offentlige. Indsatsen løber frem mod den 1. november, hvor alle danskere, der ikke er fritaget, automatisk begynder at modtage Digital Post fra det offentlige.