Du er her

Undgå rykkere, når du skylder kommunen penge

Vil du undgå at skulle betale et rykkergebyr, fordi du har overset en betalingsfrist på en regning fra Silkeborg Kommune? Nu kan du modtage en SMS ugen før rykkeren ligger i din postkasse.

Regnskabschef Jakob Bonde Lauritsen forklarer, at mange overser regningen i første omgang.

”Der er stadig mange, der er ved at vænne sig til at kigge i sin digitale postkasse i stedet for den fysiske. Og det sker, at nogle overser en regning. Derfor synes vi, at det er god service, at man nu kan få en påmindelse på SMS en uge før betalingsfristen,” siger han.

Samtidig skal påmindelsen resultere i, at flere regninger bliver betalt til tiden.

”Når regningerne ikke bliver betalt til tiden, er der andre, der står og mangler de penge. Derfor håber vi, at muligheden for at få en påmindelse på SMS betyder, at vi hurtigere kan få pengene videre ud til fx institutioner eller andre i kommunen,” forklarer Jakob Bonde Lauritsen.

Sms-servicen træder i kraft fra juni 2016.

Sådan tilmelder du dig
For at modtage sms-påmindelsen skal du gå til borger.dk/nemsms og logge på mit dit NemID. Her skal du opgive dit mobiltelefonnummer og acceptere vilkårene for NemSMS.

Hvis du allerede er tilmeldt Digital Post og har oplyst dit mobiltelefonnummer for at modtage beskeder om ny digital post, vil dette telefonnummer blive vist i tilmeldingen.

Når du accepterer vilkårene, giver du tilladelse til, at alle offentlige myndigheder, der anvender NemSMS, kan sende SMS-påmindelser.

Fakta:

  • Ni ud af ti borgere i Silkeborg Kommune modtager Digital Post fra det offentlige, hvilket er lidt over landsgennemsnittet.
  • Kun en ud af fire borgere har tilmeldt sig NemSMS.
  • Du kan tilmelde dig NemSMS på borger.dk