Du er her

UNI•C blev til Styrelsen for It og Læring

Navneskifte markerer afslutningen på den rejse, der har bragt styrelsen fra at være en leverandør til at være en myndighed.

”Det har været en svær beslutning at tage, fordi navnet UNI•C har været et stærkt brand,” sagde undervisningsminister Christine Antorini om navneskiftet. ”Det har været en svær beslutning at tage, fordi navnet UNI•C har været et stærkt brand,” sagde undervisningsminister Christine Antorini ved markeringen af navneskiftet.

Ministeren betegnede styrelsen som en kerneinstitution i Undervisningsministeriets koncern: ”I har med alt i hele ministeriets virke at gøre. I arbejder med, hvordan vi ser på it i uddannelsesverdenen, og hvordan vi tænker det ind i børns læring. I er en nøgleinstitution i forhold til de reformer, vi sidder med. I sikrer, at der kan udvikles højkvalitetsprodukter til skoleverdenen, og så sørger I for at skoleverdenen kan undersøges af de rigtige administrative systemer som datavarehuset, så der kan foregå et løbende kvalitetsarbejde,” sagde ministeren.

Direktør Thomas Fredenslund benyttede lejligheden til at opridse UNI•Cs historie helt tilbage til 1965, da Northern European University Computing Center (i daglig tale NEUCC) åbnede i lokaler hos DTU. Dengang var formålet at skaffe computerkraft til beregningstunge forskningsopgaver.

”Vor historie går 49 år tilbage”, sagde han og bevægede sig over fusionen af de tre regionale reg-necentre til ét UNI•C, over 1983 da den første email blev afsendt fra UNI•C (det tog seks timer), gennem de studieadministrative systemer og forskningsnettet til EMU og puljen til støtte for kommunernes indkøb af digitale læremidler.

I forbindelse med navneskiftet er styrelsens hjemmeside skiftet til www.stil.dk.