Du er her

Vær med til at skrive på Aarhus' historie

Aarhus Stadsarkiv lancerer et nyt leksikon om Aarhus. Det hedder AarhusWiki og er bygget på samme måde, som den store Wikipedia.

Hvornår kom fabrikkerne til Aarhus? Er Aarhus Banegård virkelig den ældste i Jylland? Hvad er historien bag navnet på min gade, og hvornår blev den anlagt?
 
Nu bliver det nemmere at finde svar på spørgsmål af denne slags, for i dag, 12. september 2012, åbner Aarhus Stadsarkiv for et nyt leksikon om Aarhus. Det hedder AarhusWiki og er bygget på samme måde, som mange vil kende fra den store Wikipedia.
 
Formatet er nyt, men noget af indholdet er velkendt. Kernen i leksikonet er nemlig stof fra den hjemmeside, der hed Århus Leksikon. Den stod bibliotekerne og Lokalhistorisk Samling bag, men nu er opgaven altså gledet videre til det nye stadsarkiv.
 
 
AarhusWiki er opbygget efter wiki-princippet. Brugerne kan derfor være med til at skrive og redigere indholdet. Og det er, ifølge stadsarkivar Søren Bitsch Christensen, netop fordelen ved det nye leksikon: ”Vi kan finde eksperter til at skrive mange af de relevante artikler, og det har vi også gjort. Der er imidlertid en masse emner, som det er brugerne, der er de virkelige eksperter på. Det kan være om lokale forhold eller specielle interesser. Med det nye wiki-format kan man skrive ændringer i de bestående tekster eller selv lave sine egne. Alt bliver kigget efter af stadsarkivet og en redaktionsgruppe.”
 
 
Stadsarkivet har allerede afholdt et par møder for interesserede, og stadsarkivaren fortæller, at interesse var stor for at være med. ”For mig at se handler det nye leksikon også om, at vi nu får en bedre mulighed for at trække for eksempel lokalarkivernes store viden frem i lyset. På stadsarkivet arbejder vi i det hele taget meget efter at få fat i borgernes egne talenter for at skrive historie”, siger Søren Bitsch Christensen. ”Vi har i dag i nærheden af 100 frivillige til vores indskrivning af de såkaldte Sejrs Sedler, og med AarhusWiki’en går vi et skridt videre.”