Du er her

Verdens første Pasboks åbner i København

Selvbetjening og kyndig vejledning går op i en højere enhed, når Pasboksen åbner i København på Ørestad Bibliotek den 28. juni 2016. Her kan københavnerne fornye passet i ro og mag, og selvom der er tale om en ny form for selvbetjening er der hele tiden online forbindelse til en borgerservicemedarbejder via skærmen. Medarbejderen har specialviden om pas og helt tjek på teknologien. Så man bliver trygt guidet igennem alt lige fra selve den digitale ansøgning, til at få taget gyldigt pasfoto og fingeraftryk.

Man skal booke tid på forhånd for at forny passet i Pasboksen, og tidsbestillingen er åben allerede fra den 24. juni. Man booker ved at gå ind på siden kk.dk/pas og finde den tid, der passer bedst. Dermed er det blot at møde op til den aftalte tid og træde ind i boksen. Selve startskuddet går den 28. juni kl. 14 på Ørestad Bibliotek, hvor Kultur- og Fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen officielt indvier Pasboksen.

I december 2016 evalueres projektet af Københavns Kommune, og erfaringer og anbefalinger sendes videre til Rigspolitiet.