Du er her

Vi skal hjælpe hinanden med Digital Post

Alting bliver bare meget nemmere, når vi holder sammen og hjælper hinanden i det daglige. Og nu er det tid til at hjælpe hinanden igen. Sådan lyder budskabet fra Region Midtjylland og 10 af regionens kommuner i en ny kampagne, #DigitaltSammenhold, der skal få flere midtjyder til at tilmelde sig Digital Post.

Den 1. november skal alle borgere over 15 år nemlig kunne modtage Digital Post fra det offentlige, hvis de ikke er blevet fritaget. I Region Midtjylland er der dog stadig mere end 400.000 borgere, der ikke har taget stilling til, om de skal tilmeldes Digital Post eller søge om fritagelse. Det viser den seneste statistik fra Digitaliseringsstyrelsen.

Omdrejningspunktet i kampagnen #DigitaltSammenhold er en film med budskabet, at vi kommer meget længere, når vi hjælper hinanden. Nogle har brug for hjælp ved computeren – andre skal bare lige huskes på det.

- Vi opfordrer til, at man giver et ekstra nap med det digitale til fx mormor eller teenagesønnen, så alle bliver klar til Digital Post, siger Bent Hansen, formand for Regionsrådet i Region Midtjylland.

Han ser frem til, at Digital Post i højere grad bliver en del af hverdagen for borgerne, for der er flere fordele, bl.a. at man har posten samlet ét sted og at den når hurtigere frem.

Når familien har brug for hjælp til at komme videre med Digital Post, stiller kommuner og regioner hjælp til rådighed, fx i form af en fælles hotline, hvor alle borgere kan få hjælp til Digital Post.

- Både kommuner og region har et stort ansvar for at hjælpe de borgere, der endnu ikke er tilmeldt Digitalt Post. Og der er heldigvis masser af hjælp at hente for borgerne i de enkelte kommuner. Det, vi mangler nu, er at få så mange borgere som muligt til at tage stilling til Digital Post inden 1. november,” siger Jacob Bundsgaard, borgmester for Aarhus Kommune.

Derfor glæder han sig over, at en række kommuner og Region Midtjylland arbejder sammen om at gøre borgerne opmærksomme på, at vi snart modtager posten fra det offentlige digitalt. 

- For vi kan meget mere sammen end hver for sig, siger han.

De ti kommuner er Aarhus, Silkeborg, Herning, Viborg, Skive, Odder, Ringkjøbing-Skjern, Favrskov, Syddjurs og Ikast-Brande.