Du er her

Virksomheder i Aarhus for en kommunal key account manager

Aarhus Kommune har udviklet et program for key account management, der skal sikre, at udvalgte virksomheder får faste kontaktpersoner og dermed hurtig og nem adgang til kommunen. I første omgang gælder programmet for beskæftigelsesområdet. På sigt skal det udbredes til alle erhvervsrelevante områder i kommunen.

16 virksomhedskonsulenter i Jobcenter Aarhus har fået titel og funktion af key account managers. De får til opgave at opbygge partnerskaber med udvalgte virksomheder, som dermed får én indgang til Aarhus Kommune, når det gælder sager om rekruttering af nye medarbejdere, opkvalificering af ansatte og fastholdelse af sygemeldte etc.

”Vækst, erhverv og job hænger uløseligt sammen. Som Danmarks næststørste erhvervskommune skal vi løbende udvikle vores service over for virksomhederne, så vi fremmer vækst og jobskabelse. Med vores program for key account management imødekommer vi et stort ønske hos mange virksomheder og slår samtidig flere fluer med ét smæk. Virksomhederne får én indgang til kommunen, vi kan levere bedre service, og sammen kan vi løse opgaverne hurtigere og bedre til gavn for alle involverede,” siger borgmester Jacob Bundsgaard.

Indtil videre har 19 virksomheder fået tilbud om en key account manager. De er udvalgt ud fra forskellige parametre, blandt andet udsigterne til vækst og rekruttering af nye medarbejdere. På sigt vil flere virksomheder få tilbudt den særlige service, ligesom den vil omfatte flere, erhvervsrelevante områder i kommunen.

”Tilbuddet om en key account manager er en del af Aarhus Kommunes ambitiøse strategi for at styrke virk-somhedssamarbejdet. Som kommune skal vi rykke tættere på, så vi får udnyttet alle jobmuligheder, hvad enten det er ordinære stillinger eller job til mennesker, der har brug for støtte. Jeg er sikker på, at virksomhederne med den nye service vil opleve, at samarbejdet kommer til at glide endnu bedre til gavn for både virksomhederne selv, de ledige og jobcentret,” siger Thomas Medom, rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse.